Krůtí kari

Jednoduchý, rychlý, jemně pikantní a hlavně chutný!🥘
Nedávno moje děti přišly z večeře v thajské restauraci a velmi vychvalovaly zdejší kari, které jim tak moc chutnalo. Přišelo mi to jako skvělý nápad, a tak jsem to hned druhý den vyzkoušela🙏. Byli jsme z receptu tak nadšení, že se stal běžnou součástí našeho jídelníčku👍. Vyzkoušíte?

Suroviny:

  • 1 kg krůtích prsou
  • 250 – 300 g mrkve
  • 200 – 250 g batátu
  • 100 g pórku
  • 100 g červené papriky
  • 1 PL červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • lze i kousek čerstvé kurkumy
  • trochu sójové omáčky
  • 1 vrchovatá čajová lžička škrobu (já používám kuzu)
  • sůl
  • olivový olej
  • listy na zdobení – sezonně: na jaře česnek medvědí, lístky červené řepy, léto: koriandr

Postup přípravy:

  1. Krůtí maso si nakrájíme na nudličky.
  2. Česnek, zázvor a čerstvou kurkumu očistíme, pokrájíme na malé kousky.
  3. Na pánev nalijeme olej, přisypeme česnek, zázvor a kurkumu, restujeme do zlatova. Poté přidáme připravené maso a opět restujeme, dokud nezačne zlátnout.
  4. Mezitím si očistíme mrkev, batát, pórek a papriku. Vše nakrájíme na nudličky.  
  5. K masu na pánvi přilijeme trochu sójové omáčky, počkáme, až se „nabalí“ na maso, přisypeme připravenou mrkev s batátem a opět restujeme do změknutí zeleniny.
  6. Ke směsi přidáme kari pastu, promícháme, přilijeme kokosové mléko, promícháme, přilijeme kuzu rozmíchané v 80 ml vody a opět promícháme.
  7. Přidáme čerstvou pokrájenou papriku, pórek, dochutíme solí a ozdobíme pokrájenými bylinkami (koriandr, česnek medvědí, listy červené řepy….)
  8. Podáváme s rýží.

 

2 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *