Krůtí kari
Posted On 2. 4. 2023

Jednoduchý, rychlý, jemně pikantní a hlavně chutný!🥘
Nedávno moje děti přišly z večeře v thajské restauraci a velmi vychvalovaly zdejší kari, které jim tak moc chutnalo. Přišelo mi to jako skvělý nápad, a tak jsem to hned druhý den vyzkoušela🙏. Byli jsme z receptu tak nadšení, že se stal běžnou součástí našeho jídelníčku👍. Vyzkoušíte?
Suroviny:
- 1 kg krůtích prsou
- 250 – 300 g mrkve
- 200 – 250 g batátu
- 100 g pórku
- 100 g červené papriky
- 1 PL červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 stroužky česneku
- 10 g čerstvého zázvoru
- lze i kousek čerstvé kurkumy
- trochu sójové omáčky
- 1 vrchovatá čajová lžička škrobu (já používám kuzu)
- sůl
- olivový olej
- listy na zdobení – sezonně: na jaře česnek medvědí, lístky červené řepy, léto: koriandr
Postup přípravy:
- Krůtí maso si nakrájíme na nudličky.
- Česnek, zázvor a čerstvou kurkumu očistíme, pokrájíme na malé kousky.
- Na pánev nalijeme olej, přisypeme česnek, zázvor a kurkumu, restujeme do zlatova. Poté přidáme připravené maso a opět restujeme, dokud nezačne zlátnout.
- Mezitím si očistíme mrkev, batát, pórek a papriku. Vše nakrájíme na nudličky.
- K masu na pánvi přilijeme trochu sójové omáčky, počkáme, až se „nabalí“ na maso, přisypeme připravenou mrkev s batátem a opět restujeme do změknutí zeleniny.
- Ke směsi přidáme kari pastu, promícháme, přilijeme kokosové mléko, promícháme, přilijeme kuzu rozmíchané v 80 ml vody a opět promícháme.
- Přidáme čerstvou pokrájenou papriku, pórek, dochutíme solí a ozdobíme pokrájenými bylinkami (koriandr, česnek medvědí, listy červené řepy….)
- Podáváme s rýží.
