Vepřová panenka s chilli omáčkou a kustovnicí

Jednoduché, rychlé a dovolím si říci, že skvělé jídlo:-). Kustovnici v tom ani nepoznáte, avšak její účinky na kvalitu krve a na oči jsou dokázané. Abychom z kustovnice získaly vše, co se o ní píše, je nezbytné ji konzumovat vařenou nebo dušenou, nikoli v čerstvém stavu. „Jedna vlaštovka jaro nedělá“, tj. pravidelná konzumace kustovnice (nebo třeba denní úžívání tinktury z kustovnice) po malých množstvích se již na krvi a očích projeví.

Suroviny na 4 porce:

  • 600 g vepřové panenky
  • 6 polévkových lžic sójové omáčky Shoyu nebo Tamari
  • 3 polévkové lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 polévkové lžíce kustovnice
  • Sůl
  • olej

Postup přípravy:

  1. Panenku nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
  2. Na pánev nalijeme olej, který necháme rozehřát.
  3. Do rozehřátého oleje vložíme plátky panenky, necháme cca 2 minuty zatáhnout, poté přilijeme sójovou omáčku, ještě chvíli restujeme. Plátky otočíme.
  4. Po otočení polijeme chilli omáčkou, přisypeme kustovnici a dusíme do změknutí ve šťávě, kterou maso pustilo. Je-li potřeba, lehce podléváme vodou.
  5. Podáváme se zeleninovým salátem a s rýží nebo brambory.
2 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *