Míša řezy

Klasika trochu jinak, v odlehčenější verzi, ale rozhodně jí to neubírá na chuti :-). Když namísto čokolády dáte jahody a želatinu, hnedle je z toho jiný řez 😀

Suroviny na pekáček o rozměrech 34 x 22 cm:

  • 200 g třtinového cukru
  • 3 vejce velikosti L
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 ml vody
  • 250 g ječné mouky
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 ČL sody

Postup přípravy:

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do bílé pěny.
  2. Přidáme olej a vodu. Lehce promícháme.
  3. Mouku smícháme s kakaem a sodou.
  4. Vsypeme do vaječné hmoty a promícháme.
  5. Nalijeme na mazaný plech.
  6. Pečeme při 170 °C asi 30- 40 minut. Míru upečení kontrolujeme špejlí.

Krém

Suroviny:

  • 750 g tvarohu nebo 500 g tvarohu a 200 g zakysané smetany
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 PL citronové šťávy
  • Kůra z ¼ chemicky neošetřeného citronu

Postup přípravy:

  1. Vše smícháme dohromady do hladké struktury.
  2. Natřeme na upečený vychladlý korpus.
  3. Polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Čokoládová poleva:

  • 150 g čokolády
  • 30 g másla
  • 2 PL mléka nebo smetany

Vše rozpustíme ve vodní lázni

Tags:

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *