Řezy s ovocem a želatinou

Ano, tento recept se dost odlišuje od předchozích receptů. Jsou v něm vajíčka a mléčné výrobky. Důraz kladu na kvalitu!!

Prošla jsem si nelehkým životním obdobím, sáhla si na dno /doufám, že to bylo dno, protože nevím, jestli bych vydržela ještě něco horšího…/ a troufám si říci, že lecos jsem pochopila. A hlavně se snažím ty změny žít. Že se mnohé změnilo mi ukazuje mé tělo, které opět dokáže strávit maso, mléčné výrobky a jiné potraviny, aniž by mi po tom bylo zle. Pochopení nezdravých vzorců žití a snaha změnit stereotypní reakce mi velmi pomohly. Není to jednoduchá cesta, je tam spousta překážek a nástrah. Bez pomoci bych to nezvádla. A tak s hlubokou pokorou děkuji všem /i těm, kteří již nejsou mezi námi/ za vše během mé cesty a také mému tělu, že to zvládlo!

Moc bych si přála, aby si tu každý našel, co ho osloví, bez posuzování jestli jsem nebo nejsem vegan/vegetarián nebo všežravec. Píši tyto recepty s Láskou, protože tak je i připravuji. To, kam mě pustí mé tělo, nikdy dopředu nevím. Ale co vím zcela jistě je, že jsem člověk nade vše milující Svobodu – ve vaření, víře a dalších oblastech života s hlbokou pokorou k vesmírným zákonům, přírodě a všemu, co nás převyšuje. Zrovna tak nesoudím nikoho, kdo se rozhodne pro určitý směr stravování nebo víry.

Tím vším chci vlastně říci, že těm, koho recept osloví, přeji dobrou chuť ? !

Suroviny korpus do pekáčku o rozměrech 20×30 cm:

  • 220 g ječné mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 110 g oleje
  • 110 g vody
  • 4 domácí vejce
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL zarovnaná sody

Postup přípravy:

  1. Vejce utřeme s cukrem do pěny.
  2. Přilijeme olej a vodu. Lehce zašleháme.
  3. Přisypeme mouku, jedlou sodu a kakao.
  4. Promícháme, nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Pečeme při 175°C asi 30 minut. Stupeň upečení kontrolujeme špejlí.
  6. Necháme vychladnout, potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a zalijeme želatinou.

Suroviny krém:

  • 500 g bio tvarohu
  • 200 g bio zakysané smetany
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 PL citronové šťávy
  • Ovoce – jahody, borůvky, maliny, broskve, banány
  • Citronová kůra z bio citronu

Postup přípravy:

  1. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.
  2. Ovoce (kromě malin a borůvek) nakrájíme na silnější plátky.

Suroviny želé:

  • 350 ml vody
  • 50 ml pomerančové /jahodové/hroznové/mrkvové šťávy
  • 6 g agaru
  • 1 PL třtinového cukru

Postup přípravy:

  1. Odvážené množství agaru smícháme s vodou a šťávou, přidáme cukr a povaříme do rozpuštění agaru.
  2. Necháme prochladnout a vlahé nalijeme na tvarohovou směs s ovocem

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *