Řezy s ovocem a želatinou
Ano, tento recept se dost odlišuje od předchozích receptů. Jsou v něm vajíčka a mléčné výrobky. Důraz kladu na kvalitu!!
Prošla jsem si nelehkým životním obdobím, sáhla si na dno /doufám, že to bylo dno, protože nevím, jestli bych vydržela ještě něco horšího…/ a troufám si říci, že lecos jsem pochopila. A hlavně se snažím ty změny žít. Že se mnohé změnilo mi ukazuje mé tělo, které opět dokáže strávit maso, mléčné výrobky a jiné potraviny, aniž by mi po tom bylo zle. Pochopení nezdravých vzorců žití a snaha změnit stereotypní reakce mi velmi pomohly. Není to jednoduchá cesta, je tam spousta překážek a nástrah. Bez pomoci bych to nezvádla. A tak s hlubokou pokorou děkuji všem /i těm, kteří již nejsou mezi námi/ za vše během mé cesty a také mému tělu, že to zvládlo!
Moc bych si přála, aby si tu každý našel, co ho osloví, bez posuzování jestli jsem nebo nejsem vegan/vegetarián nebo všežravec. Píši tyto recepty s Láskou, protože tak je i připravuji. To, kam mě pustí mé tělo, nikdy dopředu nevím. Ale co vím zcela jistě je, že jsem člověk nade vše milující Svobodu – ve vaření, víře a dalších oblastech života s hlbokou pokorou k vesmírným zákonům, přírodě a všemu, co nás převyšuje. Zrovna tak nesoudím nikoho, kdo se rozhodne pro určitý směr stravování nebo víry.
Tím vším chci vlastně říci, že těm, koho recept osloví, přeji dobrou chuť ? !

Suroviny korpus do pekáčku o rozměrech 20×30 cm:
- 220 g ječné mouky
- 200 g třtinového cukru
- 110 g oleje
- 110 g vody
- 4 domácí vejce
- 2 PL kakaa
- 1 ČL zarovnaná sody
Postup přípravy:
- Vejce utřeme s cukrem do pěny.
- Přilijeme olej a vodu. Lehce zašleháme.
- Přisypeme mouku, jedlou sodu a kakao.
- Promícháme, nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
- Pečeme při 175°C asi 30 minut. Stupeň upečení kontrolujeme špejlí.
- Necháme vychladnout, potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a zalijeme želatinou.
Suroviny krém:
- 500 g bio tvarohu
- 200 g bio zakysané smetany
- 80 g třtinového cukru
- 1 PL citronové šťávy
- Ovoce – jahody, borůvky, maliny, broskve, banány
- Citronová kůra z bio citronu
Postup přípravy:
- Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.
- Ovoce (kromě malin a borůvek) nakrájíme na silnější plátky.
Suroviny želé:
- 350 ml vody
- 50 ml pomerančové /jahodové/hroznové/mrkvové šťávy
- 6 g agaru
- 1 PL třtinového cukru
Postup přípravy:
- Odvážené množství agaru smícháme s vodou a šťávou, přidáme cukr a povaříme do rozpuštění agaru.
- Necháme prochladnout a vlahé nalijeme na tvarohovou směs s ovocem
Zdravím Vás, můžete mi prosím poradit čím nahradit ječnou mouku? Bohužel jsem ji nikde nesehnala a objednat ji nestíhám.
Děkuji za odpověď
Hezký den, Anno,
použijte napůl polohrubou a hladkou mouku 🙂
Výborný vláčný korpus, doporučuji. <3
Milá Lenko,
moc děkuji!! Jsem šťastná, že Vám korpus chutná:-)
Přeji Vám krásné léto. Míša