Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičního cukroví je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme cukroví trochu jinak, aby bylo přínosem jak pro naše trávení, tak i pro naše chuťové buňky 🙂
Náplň kurzu:
- upečeme cca 8 druhů cukroví (většina bude bezlepkové)
- mouky si nameleme na kamenném mlýnku
- cukroví budeme péci:
- z celozrnné mouky
- z rýžové mouky
- z pohankové mouky
- ke slazení použijeme různá alternativní sladidla
- bude snížen obsah tuků
- budeme používat hodně ořechů
- bez použití vajec
Cukroví, které budeme péct:
- trojhránky (bezlepkové)
- florentýnky (bezlepkové)
- čokoládové kuličky (bezlepkové)
- citronové kuličky (bezlepkové)
- mandlová kolečka (bezlepkové)
- střapáče
- datlová kolečka
- vanilkové rohlíčky
Průběh:
Na pečení cukroví používám máslo. Kdo si ho doma nahradí kokosovým tukem, dostane veganské formy cukroví.
S sebou:
krabičku na vzorek cukroví
Datum a délka trvání :
V současné době nelze kurzy vaření provozovat
délka trvání 4 hodiny (16,00 – 20,00 hod)
Cena:
1500 Kč (zahrnuje bio suroviny – ořechy, slady, sirupy, mouky, kvalitní tuky)
Místo konání:
Místo: