Zdravé pečení

Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičních sladkostí (koláče, buchty, řezy..) je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme sladké koláče, řezy a další sladkosti trochu jinak, aby byly nejen přínosem pro naše chuťové buňky, ale zároveň nezatížily naše střeva ?

Náplň kurzu:

  • upečeme 5-6 druhů sladkého pečiva 
  • mouky si nameleme na kamenném mlýnku
  • cukroví budeme péci:
    • z celozrnné mouky 
    • z ječné mouky 
    • z pohankové mouky
    • ke slazení použijeme různá alternativní sladidla
    • bude snížen obsah tuků
    • domácí vajíčka budou použita pouze v jednom receptu

Co budeme péct:

  • Obrácený hruškový koláč
  • Kokosovo-čokoládové řezy (bezlepkové)
  • Mřížkový koláč
  • Ovocný krambl 
  • Pohanková bábovka
  • Marlenka

Sebou:

krabičku na vzorky domů

Datum a délka trvání :

24. října 2018,  délka trvání  3,5 hodiny (17,00 – 20,30 hod)

Cena:  

1500 Kč (zahrnuje bio suroviny – ořechy, slady, sirupy, mouky, kvalitní tuky)

Místo konání: 

samota U Studánky 1975, Beroun