Kváskový kurz

Proč právě kváskový chléb?

 

Chleba je denní potravina a proto si myslím, že jeho zdravá varianta (oproti klasickým chlebům či celozrnným výrobkům) je významný krok ke změně stravování ve prospěch Vašeho zdraví.

Obilniny jsou nejdůležitější složkou lidské potravy od počátku dějin. Kváskový chleba ve své podstatě patří mezi fermentované potraviny, jež mají vynikající účinky na zdraví.

Vlastnosti kváskového chleba (je to chleba bez použití kvasnic) a pečiva:

 

  • Podporuje a harmonizuje trávení ve všech jeho fázích a zajišťuje každodenní bezproblémové vylučování (díky obsahu bakterií typu lactobacilus)

  • Na rozdíl od bílého chleba nezahleňuje, nenadýmá

  • Díky obsahu přirozených kyselin je dobře konzervovaný (vydrží 3-5 týdnů)

  • Je lépe stravitelný díky jeho delšímu kynutí, při němž se stačí rozložit fytin i složité

       bílkoviny na aminokyseliny

  • Obsahuje bakterie kyseliny mléčné, které mají antibakteriální účinky a posilují

       tak naši mikrofloru

 

V tomto kurzu Vás naučím:

 

  • Jak upéci kváskový chléb 

  • praxi doplním potřebnou teorií, abyste věděli, proč právě tento druh chleba je pro lidský organizmus tak prospěšný, jaké obilí je dobré používat

  • Krok po kroku uvidíte přípravu chleba 

  • Uvidíte založení kvásku i jeho postupné „dokrmení a následné vedení“

  • Poradím s výběrem pekárny, která snadno dokáže tento typ chleba upéci

  • upečeme:

    • tři druhy kváskového chleba (ošatkový pšeničný, lisovaný, celožitný chléb)

    • různé druhy kváskového sladkého pečiva - koláče, buchty, závin

Místo: Beroun, Samota U studánky 1975

Datum a čas:

 

8. ledna 2020 , od 17:00-20:45 - PLNO

19. března 2020, od 17,00- 20:45

 

 

Cena: 1200 kč

Maximální počet účastníků: 10