Kurz pečení kváskového chleba

Chleba je denní potravina a proto si myslím, že jeho zdravá varianta (oproti klasickým chlebům či celozrnným výrobkům) je významný krok ke změně stravování ve prospěch Vašeho zdraví. Obilniny jsou nejdůležitější složkou lidské potravy od počátku dějin. Kváskový chleba ve své podstatě patří mezi fermentované potraviny, jež mají vynikající účinky na zdraví.

Vlastnosti kváskového chleba (je to chleba bez použití kvasnic) a pečiva:

  • Podporuje a harmonizuje trávení ve všech jeho fázích a zajišťuje každodenní bezproblémové vylučování (díky obsahu bakterií typu lactobacilus)
  • Na rozdíl od bílého chleba nezahleňuje, nenadýmá
  • Díky obsahu přirozených kyselin je dobře konzervovaný (vydrží 3-5 týdnů)
  • Je lépe stravitelný díky jeho delšímu kynutí, při němž se stačí rozložit fytin i složité bílkoviny na aminokyseliny
  • Obsahuje bakterie kyseliny mléčné, které mají antibakteriální účinky a posilují tak naši mikrofloru

V tomto kurzu Vás naučím:

  • Jak upéci kváskový chléb
  • praxi doplním potřebnou teorií, abyste věděli, proč právě tento druh chleba je pro lidský organizmus tak prospěšný, jaké obilí je dobré používat
  • Krok po kroku uvidíte přípravu chleba
  • Uvidíte založení kvásku i jeho postupné „dokrmení a následné vedení“
  • Poradím s výběrem pekárny, která snadno dokáže tento typ chleba upéci​

Upečeme:

  • tři druhy kváskového chleba (pšeničný ošatkový chléb, žitno-pšeničný chléb, celožitný chléb)
  • různé druhy kváskového sladkého pečiva – koláče, buchty,..

Co sebou:

  • skleničku na kvásek
  • přezůvky
  • tužku na poznámky

Kde se kurz koná:

Místo: Beroun, samota U Studánky 1975

Datum a čas:

čtvrtek:

4.4.2024, od 16.00 – 20.00, 3 volná místa

12.9.2024, od 16.00 – 20.00, 10 volných míst

Cena: 1900 Kč, Minimální počet účastníků je 7, maximální počet účastníků: 10

Storno poplatky: Vzhledem k tomu, že tento kurz je náročný na přípravy jsou storno poplatky následující:

  • Zrušení kurzu méně než 7 dní před jeho začátkem – platba je nevratná
  • Více než 8 dní před kurzem – vracím celou zálohu.

Pokud za sebe pošlete náhradníka/náhradnici, storno není žádné. Děkuji za pochopení

Formulář – Přihláška na kurz