Velikonoční nádivka



Tento recept jsem vařila i v pořadu Sama doma vysílaného 22.3.2016.

Suroviny:

  • 200 g instantní kukuřičné polenty

  • 3-4 celozrnné rohlíky

  • 200 g uzeného tempehu

  • 3 mrkve

  • 1 velká cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 3 velké hrsti nasekaných kopřiv

  • majoránka

  • sůl

  • olej

  • tamari

Postup přípravy (viz. také pořad Sama Doma):

  1. Nakrájíme cibuli najemno, mrkev, tempeh a rohlíky na malé kostičky. Česnek utřeme. Nakrájíme kopřivy. Každé si dáme zvlášť do mističky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mrkev a tempeh, osolíme. Restujeme 10 minut.

  3. Potom osmahnutou směs smícháme s rohlíky, kopřivami, majoránkou, česnekem a shoyu. Necháme chvíli uležet.

  4. Mezitím si připravíme polentu.

Polenta – postup přípravy:

  1. Do 1litru vroucí vody s rozpuštěným bujónem za stálého míchání metličkou pomalu vsypeme instantní kukuřičnou krupici.

  2. Vzniklou hustou hmotu smícháme se zbytkem a dáme do vymazaného pekáčku. Urovnáme a pečeme 30 minut.


#vegan #bezlepkové #bezlaktózy

226 zobrazení