Kešu krém

Velmi jednoduchý krém z kešu oříšků, který dodá zelenině a všem výrobkům ze zeleniny úžasnou chuť.

Tipy k použití:

  • ke karbanátkům – z červené řepy, luštěninové, pohankové, z divokého lososa
  • do tortil, sendvičů
  • k zelenině, jak syrové, tak tepelně zpracované (napařené, glazované, restované,..)
  • do zeleninových krémových polévek, do batátové
Kešu krém

Suroviny:

  • 150 ml kokosového mléka
  • 20 g kokosového oleje
  • 70 g kešu
  • 30 ml čerstvé citrónové šťávy
  • 6-10 g strouhaného křenu (podle síly křenu)
  • 1 PL (20 g) rýžového sirupu
  • 1 ČL sušeného cibulového prášku
  • černá sůl Kala namak

Postup přípravy:

  1. Kešu namočme alespoň na dvě hodny do kokosového mléka.
  2. Všechny suroviny, kromě strouhaného křenu umixujeme na hladký krém ve stolním mixéru.
  3. Vmícháme strouhaný křen a dáme vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny.
  4. Doporučuji si udělat dip den předem. V lednici uchováváme maximálně 1 týden.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *