Vánoční kurz

Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičního cukroví je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme cukroví trochu jinak, aby bylo přínosem jak pro naše trávení, tak i pro naše chuťové buňky :-)

Náplň kurzu:

  • upečeme cca 8 druhů cukroví (většina bude bezlepkové)

  • mouky si nameleme na kamenném mlýnku

  • cukroví budeme péci:

  • z celozrnné mouky 

  • z rýžové mouky 

  • z pohankové mouky

  • ke slazení použijeme různá alternativní sladidla

  • bude snížen obsah tuků

  • budeme používat hodně ořechů

  • bez použití vajec

 

Cukroví, které budeme péct:

  • trojhránky (bezlepkové)

  • florentýnky (bezlepkové)

  • čokoládové kuličky (bezlepkové)

  • citronové kuličky (bezlepkové)

  • mandlová kolečka (bezlepkové)

  • střapáče

  • datlová kolečka

  • vanilkové rohlíčky

Průběh: 

Na pečení cukroví používám máslo. Kdo si ho nahradí kokosovým tukem, dostane

veganské formy cukroví.

Sebou:

krabičku na vzorek cukroví

Datum a délka trvání :

 

27. listopadu 2019 ,délka trvání  4 hodiny (16,00 - 20,00 hod) - PLNO 

5. prosince 2019, délka trvání  4 hodiny (17,00 - 21,00 hod) - PLNO

Cena:  

1600 Kč (zahrnuje bio suroviny – ořechy, slady, sirupy, mouky, kvalitní tuky)

Místo konání: 

Beroun, Samota U studánky 1975

zpět na přehled kurzů...