Bezlepkové meruňkové knedlíky

Poslední z meruňkové série, protože došly meruňky ?

 

Největší radost mám z toho, že se nemusí použít kupovaná směs bezlepkové mouky…. Ne, že bych ji chtěla nějak kritizovat, ale domácí namletá mouka z nemá konkurenci ?. Tentokrát je mouka připravená z celozrnné rýže.

 

Suroviny

  • 190-200 g tofu natural
  • 150 g rýžové mouky (ideálně doma namleté z celozrnné rýže) + trochu mouky na „koulení“knedlíků
  • 1 PL změklého kokosového tuku
  • 2 PL rýžového sirupu

 

Meruňky

Postup přípravy:

  1. Tofu, změklý kokosový tuk a sirup rozmixujeme do hladké hmoty.
  2. Zapracujeme rýžovou mouku, abychom vytvořili pružné těsto. Lze přidat trochu vody nebo mouky, podle vlhkosti tofu.
  3. Kus těsta odebereme, vytvoříme“placičku“ a vložíme meruňku.
  4. Vytvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme okolo 6 minut.

 

Podáváme dle Vašich preferencí s:

  • Kešu krémem
  • S tvarohem
  • Polité rozvařenými meruňkami s trochou sirupu
  • Posypané ovocem
  • Lze polít datlovým sirupem

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *