Cuketová směs na topinky

Cukety zrají a bohužel i přezrávají…. Příprava je poměrně rychlá a levná. Servírujeme na topinkách s česnekem, já ji mám ráda s rýží doplněnou gomasiem z černého sezamu a zelenými lístky třeba rukoly nebo polníčku. Topinku si dobrovolně a ráda odpustím 🙂

Tento recept je druhým receptem z vysílání pořadu Sama doma dne 6.9. 2022

Suroviny na 4 porce:

  • 350 g cukety
  • 300 g rajčatové omáčky
  • 100 g paprik (část můžeme nehradit feferonkou)
  • 100 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 PL sladké chilli omáčky
  • 1 PL čerstvého tymiánu nebo 1 ČL sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • ½ ČL třtinového cukru nebo 1 PL rýžového sirupu
  • Sůl
  • olej

Postup přípravy:

  1. Červenou čočku propláchneme a dáme vařit do měkka. Můžeme si ji připravit i den předem nebo takto zpracovat zbytek z jiného jídla.
  2. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do zlatova.
  3. Mezitím si omyjeme cuketu a papriku (kdo chce, přidá i feferonku nebo chilli).
  4. Obojí nakrájíme na malé kousky a společně s bobkovými listy přidáme k cibulce, zamícháme a necháme chvíli na pánvi.
  5. Přidáme vařenou červenou čočku, sladkou chilli omáčku, třtinový cukr a tymián.
  6. Vše promícháme, zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme a na mírném varu vaříme do zhoustnutí směsi. 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.