Datlové cukroví
Posted On 14. 12. 2018
V naivní představě, že vydrží do Vánoc, jsme upekla toto cukroví raději rovnou ve 4 dávkách. Nemáme nic….. Je to vlastně jediné cukroví, u kterého se všichni mé tři děti shodují, že je naprosto skvělé. Je třeba ho nechat 2-3 dny uležet, aby upečené těsto nasálo vlhkosti z krému a pak je to opravdu dobrota. ?

Suroviny:
- 250 g ječné mouky
- 100 g másla
- 170 g datlového sirupu
- 50 g strouhaných ořechů
- 3 PL kukuřičného škrobu/vanilkového pudinku
- 2 PL kakaa
- ½ ČL skořice
- ½ ČL jedlé sody
- 4 kapky esenciálního oleje citron nebo strouhaná citronová kůra z bio citronu
Postup přípravy:
- Všechny suroviny smícháme a necháme minimálně 2 hodiny uležet.
- Vyválíme (velmi dobře to jde za pomoci igelitového sáčku) a vykrajujeme požadované tvary.
- Upečeme.
Mandlový krém:
- 140 ml vody
- 100 g másla
- 80 ml mandlové smetany
- 25 g vanilkového pudinku nebo kukuřičného škrobu
- 4 PL javorového sirupu
- Kůra z bio citronu
Postup přípravy:
- Vodu smícháme s mandlovou smetanou, sirupem a pudingovým práškem.
- Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Pudinková kaše a máslo musejí mít stejnou teplotu, jinak se Vám krém při šlehání srazí.
- Vychladlou kaši vyšleháme s rozměklým máslem a přidáme kůru z bio citronu.