Hlíva s cuketou a plevelem (pampeliškou)

V poslední době mám neskutečnou chuť na hlívu a pampeliškové listy (zahrada je jich plná :-))… Z oběda jsem byla v sedmém nebi, ale rozumím tomu, že ne každý sdílí mé chutě .-D.

Dnešní oběd byl z uvedených surovin. Jsem si vědomá, že toto jídlo není podle dětských chutí. Ale když jste šikovní, tak se z jedné verze dají udělat dvě jídla – pro děti : cuketovo – houbová omáčka na rýži. Recept jindy 🙂

Tedy dnes spíše pro dospělé :-).

Hlíva s cuketou a plevelem (pampeliškou)

Suroviny:

  • 1 balení hlívy (cca 400 g)
  • 1 větší cuketa
  • naklíčené mungo
  • hrst pampeliškových listů
  • vlašské ořechy
  • sůl
  • kmín
  • koření Dobrá nálada (lze použít i jiné, ale „dobré nálady“ v poslední době není nikdy moc :-))
  • ghí nebo olej

Postup:

  1. Do rozpuštěného ghí vložíme pokrájenou hlívu.
  2. Osolíme, okmínujeme.
  3. Restujeme dokud nezačne zlátnout.
  4. Na vedlejší pánvi restujeme na plátky pokrájenou cuketu okořeněnou Dobrou náladou.
  5. Poté obojí smícháme, přidáme pokrájenou pampelišku, naklíčené mungo a sypeme vlašskými ořechy.
  6. Dochutíme solí.

Podáváme s kváskovým chlebem, kváskovými rohlíky, s rýží, s jáhly, pohankou,… a dalšími přílohy, na které si přijdete sami 🙂

#bylinky #vegan #bezlaktózy #bezlepkové #ořechysemena

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *