Horká čokoláda

Pokud potřebujete pohladit po těle i po duchu, někdy stačí šálek teplé čokolády. Chuť tohoto nápoje je krémová a samozřejmě čokoládová? .Tento recept je připraven z kvalitních suroviny a není zde použit cukr.

Aby byla konzistence nápoje krémová, použila jsem k „zahuštění“ kuzu. Jedná se o vynikající druh škrobu. Kuzu je prášek z drceného sušeného kořene vinné révy. Má mnoho pozitivních účinků na lidský organismus, včetně posílení libida. Dále posiluje nervový systém (zvyšuje hladinu serotoninu a dopaminu v mozku), pozitivně ovlivňuje oběhový systém, stabilizuje krevní tlak a srdeční činnost a našli bychom spousty dalších účinků.

Co je ale důležité, abyste si nápoj vychutnali. Výčitky a stres z jídla a jiných činností jsou jedním z největších zabijáků našeho zdraví, štěstí a trávení.

A proto Vám přeji, abyste si čokoládu vychutnali celým svým tělem a byli přítomní i svou myslí ?

Horká čokoláda

Suroviny pro 2 porce:

  • 300 ml rýžového mléka
  • 100 ml mandlové smetany
  • 1 PL kvalitního kakaa
  • 1 ČL kakaového másla
  • 2-3 PL datlového sirupu
  • 1 ČL kuzu
  • Špetka koření – směs mleté skořice, kardamonu a vanilky

Postup přípravy:

  1. V rýžovém mléce rozmícháme kuzu a kakao.
  2. Vlijeme do hrnce, přidáme kakaové máslo a přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu.
  3. Poté přilijeme mandlovou smetanu a datlový sirup.
  4. Pořádně promícháme.
  5. Ochutíme kořením a úsměvem ?.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *