Houbičky shiitake s fenyklem a mandlemi
Posted On 14. 8. 2016
Suroviny na 3-4 porce:
- 200 g houbiček shiitake
- 170 g fenyklové hlízy
- 150 g pórku
- 60 g loupaných mandlí
- 3 PL rajčatové omáčky (viz poznámka dole)
- ½ ČL himálajské soli
- ½ ČL drcené černuchy (černého kmínu)
- Hrst citronového tymiánu
- olej
- celozrnná rýže
- slzovka
Postup přípravy:
- Pórek a fenykl nakrájíme na proužky.
- Na oleji orestujeme pórek společně s mandlemi.
- Osolíme, přisypeme fenykl a pokrájené houby.
- Chvíli orestujeme, přidáme rajčatovou omáčku a černý kmín.
- Dusíme do změknutí fenyklu.
Podáváme s:
- celozrnnou rýží, kterou můžeme uvařit se slzovkou v poměru 3:10 (slzovka: celozrnná rýže)
- s bulgurem nebo kernotem (pak to již nebude bezlepkové)
- posypané klíčky (mungo, řeřicha, chia, rukola,….)
- pickles
Poznámka: rajčatovou omáčku si vyrábím sama. Recept je v pořadu Kouzelné bylinky:
http://www.ceskatelevize.cz/…/215562220450005-bylinarske-k…/
Před koncem pečení rajčat vložím nasekanou bazalku a poté vše rozmixuji. 🙂