Houbičky shiitake s fenyklem a mandlemi

Suroviny na 3-4 porce:

  • 200 g houbiček shiitake

  • 170 g fenyklové hlízy

  • 150 g pórku

  • 60 g loupaných mandlí

  • 3 PL rajčatové omáčky (viz poznámka dole)

  • ½ ČL himálajské soli

  • ½ ČL drcené černuchy (černého kmínu)

  • Hrst citronového tymiánu

  • olej

  • celozrnná rýže

  • slzovka

 

Postup přípravy:

  1. Pórek a fenykl nakrájíme na proužky.

  2. Na oleji orestujeme pórek společně s mandlemi.

  3. Osolíme, přisypeme fenykl a pokrájené houby.

  4. Chvíli orestujeme, přidáme rajčatovou omáčku a černý kmín.

  5. Dusíme do změknutí fenyklu.

 

Podáváme s:

  • celozrnnou rýží, kterou můžeme uvařit se slzovkou v poměru 3:10 (slzovka: celozrnná rýže)

  • s bulgurem nebo kernotem (pak to již nebude bezlepkové)

  • posypané klíčky (mungo, řeřicha, chia, rukola,….)

  • pickles

Poznámka: rajčatovou omáčku si vyrábím sama. Recept je v pořadu Kouzelné bylinky:

http://www.ceskatelevize.cz/…/215562220450005-bylinarske-k…/

 

Před koncem pečení rajčat vložím nasekanou bazalku a poté vše rozmixuji. ?

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *