Hovězí nudličky s fazolovými lusky
Posted On 3. 11. 2021
Tato úprava hovězícho nejoblíbenější u mých dětí, hned po svíčkové 🙂
Suroviny pro 4 porce:
- 1200 g zadního hovězího masa
- 300 g cibule
- 250 g mražených fazolových lusků
- 200 ml vody
- 40 g špaldové hladké mouky nebo pohankové mouky
- 5 stroužků česneku
- 2-3 PL hořčice
- Sůl, pepř
- Olej nebo máslo na orestování cibule
Postup přípravy:
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a na oleji/másle orestujeme do zlatova.
- Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a zamícháme. Vložíme ho na připravenou cibuli a krátce orestujeme.
- Troubu rozehřejeme 180°C.
- Pokud jste tento základ připravovali na pánvi, přesuňte ho do pekáče a pokračujte bodem 5.
- Maso podlijeme, přiklopíme a dáme péci do změknutí (trvá to přibližně 2 hodiny) do vyhřáté trouby. Během doby pečení několikrát maso promícháme a je-li potřeba, přilijeme vodu.
- Jakmile je maso měkké, přisypeme zmrazené fazolové lusky a přilejeme důkladně rozmíchanou mouku v uvedeném množství vody. Promícháme necháme ještě cca 10 minut péci.
- Dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme:
- s vařenou jasmínovou rýží
- s vařenými brambory