Hovězí nudličky s fazolovými lusky

Tato úprava hovězícho nejoblíbenější u mých dětí, hned po svíčkové 🙂

Suroviny pro 4 porce:

  • 1200 g zadního hovězího masa
  • 300 g cibule
  • 250 g mražených fazolových lusků
  • 200 ml vody
  • 40 g špaldové hladké mouky nebo pohankové mouky
  • 5 stroužků česneku
  • 2-3 PL hořčice
  • Sůl, pepř
  • Olej nebo máslo na orestování cibule

Postup přípravy:

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a na oleji/másle orestujeme do zlatova.
  2. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a zamícháme. Vložíme ho na připravenou cibuli a krátce orestujeme.
  3. Troubu rozehřejeme 180°C.
  4. Pokud jste tento základ připravovali na pánvi, přesuňte ho do pekáče a pokračujte bodem 5.
  5. Maso podlijeme, přiklopíme a dáme péci do změknutí (trvá to přibližně 2 hodiny) do vyhřáté trouby. Během doby pečení několikrát maso promícháme a je-li potřeba, přilijeme vodu.
  6. Jakmile je maso měkké, přisypeme zmrazené fazolové lusky a přilejeme důkladně rozmíchanou mouku v uvedeném množství vody. Promícháme necháme ještě cca 10 minut péci.
  7. Dochutíme solí a pepřem.

Servírujeme:

  • s vařenou jasmínovou rýží
  • s vařenými brambory

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.