Jahelné knedlíky plněné tofu

Pro ty, kteří mají různá dietní omezení – bez lepku a bez mléka je vhodný tento recept 🙂 . Ověřeno na mých dětech a vždy sklízí úspěch :-).

Suroviny:

  • 550 g vařených studených brambor
  • 300 g vařených studených jáhel
  • 140 g pohankové mouky
  • 1 vejce
  • 1 ČL soli

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Smícháme s jáhly, moukou, solí a vajíčkem.
  3. Vypracujeme pružné těsto, které plníme tofu plňkou.
  4. Knedlíky vaříme okolo 5-7 minut.
  5. Podáváme se špenátem zahuštěným rýžovou smetanou a s pickles.

Tofu plňka
Suroviny:

  • 1 uzené tofu
  • 2 cibule
  • Olej
  • Sojová omáčka Tamari
  • Grilovací koření

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájíme na jemno.
  2. Na oleji orestujeme do zlatova.
  3. Tofu rozmačkáme vidličkou na malé kousky podobné mletému masu.
  4. Přidáme ho k orestované cibulce společně s kořením a omáčkou Tamari.
  5. Restujeme, až tofu začne zlátnout.
  6. Necháme vychladnout.

#vegan #bezlaktózy #bezlepkové

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *