Kváskové lívance

Suroviny:

  • 130 g kvásku pšeničného
  • 450 ml rýžového mléka
  • 200 g ječné mouky
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 70 g rýžového /datlového/pšeničného sirupu
  • 3 PL mletého lněného semínka
  • špetka soli

 

Postup přípravy:

  1. Lněné semínko nameleme v mlýnku na obilí nebo v mlýnku na kafe.
  2. Vše zamícháme a těsto přikryjeme utěrkou.
  3. Necháme přibližně 3-4 hodiny kynout na teplém místě.
  4. Lívance smažíme na oleji nebo ghí.
  5. Podáváme s rozvary, marmeládami, kokosovým krémem, ovocem…..

 

Poznámka: Pokud vlastníte mlýnek na obilí, doporučuji si umlít ječné kroupy na ječnou mouku.

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *