Letní polévka s quinou

Úžasná polévka, jednoduchá, rychlá a jako bonus je bez lepku a laktozy. ??

Suroviny na 3 porce:

  • 650 g mrkve (cca 4 větší kusy)
  • 300 g rajčat (cca 3 větší)
  • 70 g quinoi
  • 1 cibule
  • olej
  • Hrst čerstvého citronového tymiánu
  • 2 ks bokového listu
  • Řasa wakame – velikost poštovní známky (nemusí být)
  • 1 ČL bylinkové soli Šangri –la ( nebo ½ ČL směsi koření citronová tráva, koriandr, kurkuma)
  • Sůl
  • 200 ml kokosového mléka
  • 600 ml vody
  • Čerstvý hrášek

 

Postup přípravy:

  1. Cibulku nakrájíme najemno.
  2. Mrkev pokrájíme na asi 4 cm kousky, rajčata na ¼.
  3. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme sůl, citronový tymián. Lehce pár vteřin orestujeme a vložíme pokrájenou mrkev, rajčata a quinou.
  4. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí mrkve.
  5. Poté vyndáme z hrnce bobkové listy a většinu mrkve a všechny rajčata odebereme do mixovací nádoby s menším množstvím vývaru z hrnce, aby to šlo rozmixovat. Rozmixujeme a vlijeme nazpět do polévky.
  6. Pokud rozmixujeme celý obsah v hrnci, získáme krémovitou polévku. Pokud budete postupovat uvedeným postupem, v polévce zůstanou kousky mrkve a vařená quinoa.
  7. Zjemníme kokosovým mlékem, přidáme čerstvý hrášek a dochutíme solí.
  8. Dle potřeby ještě naředíme vodou.
  9. Zdobíme jedlými květy lichořeřišnice, pupalky…

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *