Marlenka

Začalo mrznout a mé tělo volá po něčem sladkém ???

Blíží se vánoce a doba cukroví. Tyto řezy se mohou podávat také jako cukroví nebo si je upečte jen tak. To vše záleží na Vás. Jsou maličko pracnější, ale stojí to za to ?.

Toto je jeden z hodně oblíbených receptů mých dětí. Jen mám problém ho vyfotit, protože nám nějak “sublimuje” z lednice ?).

Dcerka mi večer při uspávání říkala, že nemůže usnout, protože ji prý “Marlenka” volá, aby ochutnala ?. Tak asi takto je u nás mají rádi ?

Těsto

Suroviny:

  • 450 g ječné mouky
  • 150 g rýžového sirupu
  • 140 g vody
  • 50 g másla
  • 1 ČL perníkového koření
  • 1 ČL vinného kamene (bezfosfátový prášek na pečení)

Postup přípravy:

  1. Kdo má mlýnek na obilí, připraví si čerstvou ječnou mouku semletím ječných krup.
  2. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto.
  3. Podle potřeby přidáme trochu vody nebo mouky.
  4. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
  5. Každý díl rozválíme na přibližně na stejný tvar, jako měla předchozí placka.
  6. Já dělám čtverce o velikosti asi 23×23 cm.
  7. Placky dáme jednotlivě na plech a upečeme.
  8. Doba pečení je asi 6-10 minut při 175 °C podle Vaší trouby.
  9. Placky slepujeme střídavě oběma krémy tak, že je každá placka potřená, tj. i horní. Tu posypeme kakaem a drcenými oříšky.
  10. Zarovnáme kraje.

Krém

Suroviny:

  • 300 ml rýžového mléka (nebo 250 ml vody + 50 ml alternativní smetany – mandlová, ovesná,…)
  • 200 g másla
  • 5 PL javorového sirupu
  • 1 x vanilkový puding
  • 2 PL Kakaa (přidá se až do ½ hotového krému)

Postup přípravy:

  1. Uvaříme kaši z rýžového mléka (může být s příchutí – vanilkové, kokosové) nebo z vody, sirupu a pudinku.
  2. Vychladlou pudinkovou kaši vyšleháme s rozměklým máslem do hladkého krému.
  3. Krém rozdělíme na 2 díly – do jednoho vmícháme lžíci kakaa.

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *