Mrkvovo-dýňová omáčka

Jemná velmi chutná a rychlá omáčka, která vyživuje náš střed. Je skvělá jako hlavní chod v dětské stravě s rýží nebo čerstvými vařenými brambory. Harmonizuje střed a je lehce stravitelná.

Více v pořadu Sama doma dne 4.9.

Mrkvovo-dýňová omáčka

Suroviny pro 3-4 porce:

  • 280 g mrkve
  • 150 g dýně hokaido
  • 30 g cibule
  • 20 g rýžového sirupu
  • 5 g zázvoru
  • 2 PL citronové šťávy
  • 2 PL konopného semínka
  • 1 ČL shiro misa
  • ¼ ČL sladkého kari
  • Sůl

Postup přípravy:

  1. Mrkev a dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do měkka.
  2. Po uvaření obsah slijeme a dáme do mixéru.
  3. Vodu z vaření mrkve uchováme pro případnou potřebu, kdybychom potřebovali omáčku naředit.
  4. Do mixeru přidáme nakrájenou cibuli, kousek oloupaného zázvoru a ostatní suroviny.
  5. Mixujeme na hladkou směs.

Lze k ní přidat:

  • kvalitní plátek bio masa
  • zeleninovo-luštěninovou směs (třeba černá čočka beluga s červenou řepou)
  • napařenou brokolici
  • karbanátky z červené řepy
  • luštěninové karbanátky
  • jahelné nočky
  • nebo ji podávat například s jahelnými nočky (hit mých dětí ?)

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *