Pečená batátová pomazánka s vlašskými ořechy

Suroviny na 500 g pomazánky:

  • 300 g batátů

  • 250 g mrkve

  • 70 g vyloupaných vlašských ořechů

  • 3 stroužky česneku

  • 1 ČL drceného koriandru

  • 1 ČL drceného římského kmínu

  • 1 ČL umeocta

  • 1ČL soli (já použila růžovou himalájskou sůl)

  • olej

  • Čerstvé bylinky – tymián, saturejka

Poznámka: Poměr zelenin si můžete upravit podle Vaší chuti. Není důležité, abyste měli přesně např. 300 g batátů… Důležitá je pohoda u vaření .

 

Postup přípravy:

1. Batáty a česnek oloupeme, mrkev očistíme a nakrájíme na malé kousky, (max. 2 cm velké).

2. Vložíme do zapékací formy.

3. Ořechy scedíme a přisypeme k pokrájené zelenině.

4. Pokapeme olejem a přidáme drcené koření.

5. Posypeme bylinkami a promícháme.

6. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 200 °C do změknutí zeleniny.

7. Potom vše rozmixujeme, dochutíme solí nebo můžeme přidat umeocet.

 

Podáváme:

  • S kváskovým chlebem, sypané klíčky, gomasiem z černého sezamu

  • Jako dip k zelenině

  • Místo majonéz ji vmíchávám do zeleninových salátů.

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *