Pečená batátová pomazánka s vlašskými ořechy

Pečená batátová pomazánka s vlašskými ořechy

Suroviny na 500 g pomazánky:

  • 300 g batátů
  • 250 g mrkve
  • 70 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL drceného koriandru
  • 1 ČL drceného římského kmínu
  • 1 ČL umeocta
  • 1ČL soli (já použila růžovou himalájskou sůl)
  • olej
  • Čerstvé bylinky – tymián, saturejka

Poznámka: Poměr zelenin si můžete upravit podle Vaší chuti. Není důležité, abyste měli přesně např. 300 g batátů… Důležitá je pohoda u vaření .

Postup přípravy:

  1. Batáty a česnek oloupeme, mrkev očistíme a nakrájíme na malé kousky, (max. 2 cm velké).
  2. Vložíme do zapékací formy.
  3. Ořechy scedíme a přisypeme k pokrájené zelenině.
  4. Pokapeme olejem a přidáme drcené koření.
  5. Posypeme bylinkami a promícháme.
  6. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 200 °C do změknutí zeleniny.
  7. Potom vše rozmixujeme, dochutíme solí nebo můžeme přidat umeocet.

Podáváme:

  • S kváskovým chlebem, sypané klíčky, gomasiem z černého sezamu
  • Jako dip k zelenině
  • Místo majonéz ji vmíchávám do zeleninových salátů.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *