Pečené batáty a brambory s rozmarýnem, saturejkou a česnekem

V současné době je to jedno z nejoblíbenějších jídel mých dětí. Proto i focení bylo náročnější. Každou chvilku jsem slyšela: „Mami, už můžeme jíst ?? Ono to tak voní ? .“

Je to velmi jednoduché jídlo a přílohu už si vybere každý sám ??

 

Suroviny:

  • batáty

  • brambory

  • olej

  • rozmarýn

  • saturejka

  • 1-2 stroužky česneku (lze vynechat)

  • nerafinovaná sůl

 

Postup přípravy:

  1. Brambory a batáty očistíme ideálně kartáčkem z rýžových vláken.

  2. Připravíme si plech, kde je budeme péct.

  3. Plech vytřeme olejem.

  4. Batáty i brambory nakrájíme asi na 1 cm vysoké plátky.

  5. Naskládáme je na plech a lehce osolíme.

  6. Česnek utřeme se solí a rozmícháme ho v troše vody.

  7. Přidáme k němu čerstvou rozmarýnu a saturejku.

  8. Touto směsí potřeme batáty a brambory na plechu.

  9. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut nebo tak dlouho, dokud nám nezačne vrch brambor zlátnout.

 

Poznámka:

  • Takto lze připravit pouze brambory nebo jen batáty. Záleží na chuti strávníků.

  • V zimě použijeme sušené bylinky.

  • Kdo nemá rád česnek, vynechá ho.

 

Návrh na servírování:

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *