Pečený lilek s batátový dipem

Dnes jsem jela z farmářských trhů s nádherným lilkem. V lednici mi zbyla batátová pomazánka a recept byl na světě ?. První, kdo tentokrát ochutnal, byla včelka ?.

Je to vhodné pro bezlepkovou dietu a pro lidi s intolerancí laktozy.

 

Suroviny na 1-2 porce:

  • Lilek

  • Sůl

  • Bylinky – tymián, saturejka

Postup přípravy:

  1. Lilek omyjte a rozkrojte podélně na polovinu.

  2. Na rozkrojené stravě lilek podélně nařezejte.

  3. Osolte a posypte bylinkami.

  4. Vložte do rozehřáté trouby na 180°C.

  5. Pečeme tak dlouho, dokud vrchní strana lilku nezačne zlátnout.

Poznámka: Pokud máte rádi i jinou pečenou zeleninu, lze ji k lilku přidat. Já jsem tam přidala mrkev a zvlášť do trouby ještě červenou řepu na salát.

 

Podáváme:

  • S dipem

  • Se zeleninou

  • S zeleninovým salátem

  • A vším, co máte rádi ?

  • Dip z batátové pomazánky

 

Suroviny na 2 porce: 4 PL batátové pomazánky (recept jsem dávala na FB 1.8.2016) 2 ČL arašídového másla 2 ČL citronové šťávy voda Sůl Jarní cibulka

 

Postup přípravy:

  1. Vše smícháme dohromady.

  2. Přidáme tolik vody, abychom dostali řidší konzistenci.

  3. Dochutíme solí.

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *