Pohanka s uzeným tempehem a citronovým tymiánem
Posted On 14. 4. 2016
Dnešní večeři jsem původně nechtěla dávat na stránky. Mám toho v poslední době více, tak jsem při vaření neměla čas potraviny navážit, nafotit, jak jsem spěchala.
Ale ten talíř vypadal tak krásně, že jsem finální jídlo nakonec nafotila 🙂 .
Je to tak jednoduché, tak věřím, že přesné váhy nebudou třeba 🙂
A hlavně je tam moje milovaná bylinka -citronový tymián.
Pohanka s uzeným tempehem a citronovým tymiánem
Suroviny na 2 porce:
- 1/2 balení uzeného tempehu
- zelená část pórku (cca 15 cm)
- 1/4 červené papriky
- vařené pohankové kroupy
- shoyu asi 2 PL
- ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More nebo olivový olej
- sůl
- citronový tymián
- jedlé květy na ozdobu
Postup:
- Na ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More orestujeme nakrájený tempeh.
- Přidáme na kolečka pokrájený pórek a na proužky pokrájenou papriku.
- Vše chvilku společně restujeme a zakápneme Shoyu.
- Opět chvíli restujeme dokud se Shoyu neodpaří. Tím, že ji odpaříme, obalí nám směs na pánvičce a dostane to lepší chuť. Teda alespoň podle mě 🙂
- Přidáme pokrájený citronový tymián a vařenou pohanku..
- Prohřejeme.
- Podáváme s pickles a dalšími zeleninovými přílohami (na fotce je salát z červené řepy s křenem)
- Zdobíme jedlými květy – fialka, sedmikráska,pampeliška,výborná je lichořeřišnice…
#bezlaktózy #bezlepkové