Pomazánka z fazolek adzuki a pečené zeleniny

A zde je slibovaná pomazánka vyrobená z pečené zeleniny a fazolek adzuki. Recept byl připravován na vysílání pořadu Sama doma, kde se věnovali tématu „klimakteria“. V tomto krásném, byť pro ženy trochu složitém období, je vhodné vyživovat krev a ledviny. Proto jsem zvolila do receptu fazolky adzuki a pečenou kořenovou zeleninu. Samozřejmě tuto pomazánku může jíst každý a ne jenom ženy v jejich zralosti.

Období klimakteria je nádherný přerod ženy, kdy vstupuje do její ženské síly a moudrosti. Aby prošla touto dalo by se říct metamorfozou, je třeba se na to připravovat vhodnou stravou, ideálně od 35 let.

Suroviny:

  • 100 g fazolek adzuki
  • Mořská řasa wakame 1x1xcm
  • 300 g pečené zeleniny
  • 2 PL praženého černého sezamu
  • 3 PL lahůdkového droždí
  • 1 PL olivového oleje
  • 1PL sojové omáčky Shoyu
  • ½ -1 ČL soli

Postup přípravy:

  1. Fazolky adzuki propláchneme a asi na 1 hodinu namočíme.
  2. Namáčecí vodu slijeme. Přilijeme čistou vodu, vložíme řasu Wakame a vaříme do měkka.
  3. Pečenou zeleninu vložíme do mixeru, přidáme zbývající suroviny včetně vařených fazolek adzuki a mořské řasy.
  4. Vše rozmixujeme do hladké pomazánky.
  5. Dochutíme solí.

Poznámka:

  • Poměr pečené zeleniny a fazolek adzuki lze libovolně kombinovat podle toho, chci-li mít pomazánku více „fazolovou“ či „zeleninovou“ ?
  • Ti, kdo mají omezení v konzumaci lepku, nahradí omáčku Shoyu omáčkou Tamari a vynechají lahůdkové droždí.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *