Pomazánka z fazolek adzuki a pečené zeleniny


A zde je slibovaná pomazánka vyrobená z pečené zeleniny a fazolek adzuki. Recept byl připravován na vysílání pořadu Sama doma, kde se věnovali tématu "klimakteria". V tomto krásném, byť pro ženy trochu složitém období, je vhodné vyživovat krev a ledviny. Proto jsem zvolila do receptu fazolky adzuki a pečenou kořenovou zeleninu. Samozřejmě tuto pomazánku může jíst každý a ne jenom ženy v jejich zralosti.

Období klimakteria je nádherný přerod ženy, kdy vstupuje do její ženské síly a moudrosti. Aby prošla touto dalo by se říct metamorfozou, je třeba se na to připravovat vhodnou stravou, ideálně od 35 let.


Suroviny:

  • 100 g fazolek adzuki

  • Mořská řasa wakame 1x1xcm

  • 300 g pečené zeleniny

  • 2 PL praženého černého sezamu

  • 3 PL lahůdkového droždí

  • 1 PL olivového oleje

  • 1PL sojové omáčky Shoyu

  • ½ -1 ČL soli

Postup přípravy:

  1. Fazolky adzuki propláchneme a asi na 1 hodinu namočíme.

  2. Namáčecí vodu slijeme. Přilijeme čistou vodu, vložíme řasu Wakame a vaříme do měkka.

  3. Pečenou zeleninu vložíme do mixeru, přidáme zbývající suroviny včetně vařených fazolek adzuki a mořské řasy.

  4. Vše rozmixujeme do hladké pomazánky.

  5. Dochutíme solí.

Poznámka:

  • Poměr pečené zeleniny a fazolek adzuki lze libovolně kombinovat podle toho, chci-li mít pomazánku více "fazolovou" či "zeleninovou" :-)

  • Ti, kdo mají omezení v konzumaci lepku, nahradí omáčku Shoyu omáčkou Tamari a vynechají lahůdkové droždí.

#luštěnina #zelenina #vegan #bezlaktózy #bezlepkové #červenářepa

1,139 zobrazení