Slaná semínka


Také máte občas chuť na něco.... a vlastně ani nevíte na co....

Mně v tomto případě pomáhají tato slaná pražená semínka. Jím je nejen když mě honí mlsná. :-) Mám je ráda nasypané na rýži, polévce, salátech,... Nebo je nosím sebou v krabičce, když jdu na delší výlety, kdy mně poslouží jako zdroj energie a soli, protože se na jejich dochucení používají kvalitní makrobiotické sojové omáčky.

Určitě je zkuste, protože u nás se o ně pereme :-)


Suroviny:

  • 300 g slunečnicových semínek

  • 200 g dýňových semínek

  • 50 sojové omáčky Shoyu nebo Tamari

Postup přípravy:

  1. Semínka opražíme na pánvi, na sucho, bez přidání oleje.

  2. Jakmile začnou růžovět, nalijeme do pánve sojovou omáčku.

  3. Pořádně promícháme a počkáme, až se sojová omáčka obalí na semínka.

  4. Ihned stáhneme z plotny, aby se sojová omáčka nepřipálila, semínka by zhořkla.

  5. Necháme vychladnout.

Poznámka:

Pro teplenou úpravu se používá sojová omáčka Shoyu. Tamari obsahuje živé enzymy, které se vysokou teplotou ničí. Ale pokud řešíme obsah lepku, musíme použít Tamari i na tepelné zpracování. Sojová omáčka Shoyu totiž obsahuje lepek.

#vegan #bezlepkové #bezlaktózy #ořechysemena

757 zobrazení