Rajčatovo-slunečnicová pomazánka

Hutná, výživná pomazánka. A pokud si včas namočíte semínka a rajčata, tak samotná příprava zabere minimum času. Skvělá spíše do chladných podzimních či zimních dní.

Suroviny:

  • 100 g slunečnicových semínek (namočených minimálně 5 hodin)
  • 5 sušených rajčat (namočených minimálně 5 hodin)
  • 3 ČL rajčatové omáčky
  • 1 PL tahini
  • 1 ČL shiro misa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sezamový olej
  • ¼ ČL soli

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájíme na menší kousky.
  2. Do pánve nalijeme trochu sezamového oleje. Rozehřejeme a přisypeme pokrájenou cibuli. Restujeme do zlatova.
  3. Přidáme nakrájený česnek. Opět orestujeme.
  4. Do mixovací nádob nasypeme scezená namočená slunečnicová semínka scezená namočená rajčata, směs z pánvičky, shiro miso, tahini, sůl a rajčatovou omáčku.
  5. Rozmixujeme na strukturu pomazánky – buď do hladka nebo můžeme v pomazánce nechat kousky rajčat a slunečnicových semínek.

Tip:

  • Komu by se zdála moc hutná, lze ji odlehčit strouhanou zeleninou – mrkev, červená řepa
  • V bezlepkové variantě je potřeba nahradit Shiro miso rýžovým misem (Genmai miso). Bohužel to trochu změní výslednou chuť.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *