Míša Sedláčková

Rajčatovo-slunečnicová pomazánka

Hutná, výživná pomazánka. A pokud si včas namočíte semínka a rajčata, tak samotná příprava zabere minimum času. Skvělá spíše do chladných podzimních či zimních dní.

Suroviny:

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájíme na menší kousky.
  2. Do pánve nalijeme trochu sezamového oleje. Rozehřejeme a přisypeme pokrájenou cibuli. Restujeme do zlatova.
  3. Přidáme nakrájený česnek. Opět orestujeme.
  4. Do mixovací nádob nasypeme scezená namočená slunečnicová semínka scezená namočená rajčata, směs z pánvičky, shiro miso, tahini, sůl a rajčatovou omáčku.
  5. Rozmixujeme na strukturu pomazánky – buď do hladka nebo můžeme v pomazánce nechat kousky rajčat a slunečnicových semínek.

Tip: