Salát z červené řepy s křenem

V současné době se nemohu doslova nabažit tohoto salátu. Že by už na mě lezlo jaro a mé tělo cítilo, že potřebuje odlehčit trávení ??.

Zároveň jsem tento salát dělala v pořadu „Sama doma“ ze dne 10.1.2017, ale nejsem si jistá, zda je tam recept. Proto ho raději vkládám i na stránky ?

Červená řepa podporuje krevní oběh a pročišťuje krev. Příznivě působí na játra, uvolňuje stagnace.

Zelí je úžasná zelenina, která prospívá žaludku a zlepšuje trávení. Také má vysoký obsah síry „S“, která ničí parazity a čistí krev. V zimních měsících je významným zdrojem vitamínu „C“ a nemá takové ochlazující účinky na tělo na rozdíl od tropického a subtropického ovoce. Speciálně kysané zelí je vynikající zdroj vitamínu „C“, enzymatických a probiotických látek, hlavně v zimě. Zároveň pročišťuje trávicí trakt.

Hořko-kyselá chuť jablečného octa harmonizuje játra. Křen posiluje imunitu. Jeho ostrá chuť podporuje trávení a pomáhá rozpouštět hleny. Takže když to shrnu, je to vynikající doplněk k jídlu, který zharmonizuje naše trávení ?.

Tak dobrou chuť ??

Suroviny na 4 porce:

  • 150 g červené řepy
  • 150 g jablek
  • 150 g zelí
  • 2-3 PL strouhaného křenu
  • 2 PL jablečného octa
  • 1 PL rýžového sirupu
  • 1 ČL lněného oleje
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Červenou řepu, křen a jablka oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Zelí nakrájíme na tenké proužky.
  3. Vše smícháme a zalijeme zálivkou z jablečného octa, rýžového sirupu a lněného oleje.
  4. Osolíme.

Poznámka:

  • Chcete-li chuť salátů výraznější, přidejte více křenu.
  • Sladko-kyselost salátu záleží na vyzrálosti a chuti jablek a řepy. Podle toho je dobré upravit poměry surovin na zálivku.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *