Salát ze špenátu, jáhel a cizrny

Suroviny na 2 porce:

  • 50 g čerstvých listů špenátu
  • 10 ks ředkviček
  • 100 g pórku
  • 2 PL lněného oleje
  • 100 g vařených jáhel (přibližně 30 g v suchém stavu)
  • 100 g vařené cizrny (přibližně 30 g v suchém stavu)
  • ghí
  • shoyu

Postup přípravy:

  1. Pórek nakrájíme na proužky.
  2. Na ghí orestujeme cizrnu a pórek.
  3. Zalijeme sojovou omáčkou. Opékáme na mírném ohni tak dlouho, dokud se sojová omáčka neobalí na cizrnu.
  4. Přidáme vařené jáhly a prohřejeme.
  5. Špenátové listy a ředkvičky omyjeme a nakrájíme.
  6. Vše smícháme, přilijeme lněný olej a dosolíme.

Pokud to chcete jako lehčí salát, tak vynechejte jáhly.

#luštěnina #vegan #bezlaktózy #bezlepkové #zelenina #jáhly

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *