Salát ze špenátu, jáhel a cizrny
Posted On 6. 6. 2016
Suroviny na 2 porce:
- 50 g čerstvých listů špenátu
- 10 ks ředkviček
- 100 g pórku
- 2 PL lněného oleje
- 100 g vařených jáhel (přibližně 30 g v suchém stavu)
- 100 g vařené cizrny (přibližně 30 g v suchém stavu)
- ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More
- shoyu
Postup přípravy:
- Pórek nakrájíme na proužky.
- Na ghíNebo-li přepuštěné máslo, je čistý tuk z másla zbavený mléčné bílkoviny. Více informací najdete v receptu "Ghí - přepuštěné máslo". More orestujeme cizrnu a pórek.
- Zalijeme sojovou omáčkou. Opékáme na mírném ohni tak dlouho, dokud se sojová omáčka neobalí na cizrnu.
- Přidáme vařené jáhly a prohřejeme.
- Špenátové listy a ředkvičky omyjeme a nakrájíme.
- Vše smícháme, přilijeme lněný olej a dosolíme.
Pokud to chcete jako lehčí salát, tak vynechejte jáhly.
#luštěnina #vegan #bezlaktózy #bezlepkové #zelenina #jáhly