Žervé z kešu s koprem

Včera jsem upekla zatím můj největší kváskový chléb. Měl více než 1350 g ? A co na něj – nejím uzeniny, zřídka sýry a tentokrát jsem na ně chuť neměla. Tak je tu pomazánka typu “žervé” z kešu. ??

Pro zájemce uskutečním ještě jeden kurz kváskového chleba a alternativních sýrů. Během týdne vypíši termíny ?

 

Suroviny:

  • 1 a 1/4 hrnečku kešu oříšků (namočených na 5 hodin ve vodě)
  • 1 PL nasekaného kopru (lze i fenykl)
  • 3 PL citronové šťávy
  • 1 PL jablečného octa
  • ¼ ČL mořské soli

 

Postup:

  1. Měkké kešu oříšky a ostatní ingredience rozmixujte do hladké pasty, případně přidejte lžíci vody, pokud si nejste jistí konzistencí.
  2. Struktura by se měla podobat tvarohu. Mažte ideálně na domácí kváskový chleba (viz foto ?)
  3. Skladujte v chladu nejlépe ve skleněné nádobě, spotřebujte do 3 týdnů.

 

Poznámka: chce to výkonný mixer typu G21, Vitamix. Kdo nemá, může to rozmixovat tyčovým mixerem. Ale budou tam trochu hrudky (což mě vůbec nevadí, ba naopak ?)

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *