Žervé z kešu s koprem

Včera jsem upekla zatím můj největší kváskový chléb. Měl více než 1350 g 😀

A co na něj – nejím uzeniny, zřídka sýry a tentokrát jsem na ně chuť neměla. Tak je tu pomazánka typu “žervé” z kešu. :-DD

Pro zájemce uskutečním ještě jeden kurz kváskového chleba a alternativních sýrů. Během týdne vypíši termíny 🙂

Suroviny:

  • 1 a 1/4 hrnečku kešu oříšků (namočených na 5 hodin ve vodě)
  • 1 PL nasekaného kopru (lze i fenykl)
  • 3 PL citronové šťávy
  • 1 PL jablečného octa
  • ¼ ČL mořské soli

Postup:

  1. Měkké kešu oříšky a ostatní ingredience rozmixujte do hladké pasty, případně přidejte lžíci vody, pokud si nejste jistí konzistencí.
  2. Struktura by se měla podobat tvarohu. Mažte ideálně na domácí kváskový chleba (viz foto :-))
  3. Skladujte v chladu nejlépe ve skleněné nádobě, spotřebujte do 3 týdnů.

Poznámka: chce to výkonný mixer typu G21, Vitamix. Kdo nemá, může to rozmixovat tyčovým mixerem. Ale budou tam trochu hrudky (což mě vůbec nevadí, ba naopak :-))

#bezlepkové #vegan #bezlaktózy #ořechysemena

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *