Žervé z kešu s koprem
Posted On 26. 4. 2016
Včera jsem upekla zatím můj největší kváskový chléb. Měl více než 1350 g 😀
A co na něj – nejím uzeniny, zřídka sýry a tentokrát jsem na ně chuť neměla. Tak je tu pomazánka typu “žervé” z kešu. :-DD
Pro zájemce uskutečním ještě jeden kurz kváskového chleba a alternativních sýrů. Během týdne vypíši termíny 🙂
Suroviny:
- 1 a 1/4 hrnečku kešu oříšků (namočených na 5 hodin ve vodě)
- 1 PL nasekaného kopru (lze i fenykl)
- 3 PL citronové šťávy
- 1 PL jablečného octa
- ¼ ČL mořské soli
Postup:
- Měkké kešu oříšky a ostatní ingredience rozmixujte do hladké pasty, případně přidejte lžíci vody, pokud si nejste jistí konzistencí.
- Struktura by se měla podobat tvarohu. Mažte ideálně na domácí kváskový chlebaKvásek je zkvašená směs mouky a vody používaná pro výrobu chleba. Smícháním mouky a vody v poměru 1:1 při teplotě udržované okolo 30 °C se zahájí proces kvašení. Kvašení je umožněno tím, že se na povrchu obilných zrn a ve vzduchu přirozeně vyskytují divoké kvasinky a bakterie. More (viz foto :-))
- Skladujte v chladu nejlépe ve skleněné nádobě, spotřebujte do 3 týdnů.
Poznámka: chce to výkonný mixer typu G21, Vitamix. Kdo nemá, může to rozmixovat tyčovým mixerem. Ale budou tam trochu hrudky (což mě vůbec nevadí, ba naopak :-))
#bezlepkové #vegan #bezlaktózy #ořechysemena