Kokosové chipsy

Máme dům plný dětí a neustále slyším, jestli máme nějakou ňamku… ?. A protože se mi nechce pořád něco péct (peču 2-3 x týdně…), jsou tyto chipsy velmi dobrou variantou sladkého zobání. Jejich příprava je velmi rychlá a chuť je skvělá ??.

Slaná varianta se neujala, protože stále máme po ruce slaná semínka. Možná teď, v této složité době, se bude recept hodit. Ano, jsem si vědoma, že je to ze surovin, které běžně nejsou ve většině domácností. Ale i tak tuto inspiraci přidávám.

Suroviny:

  • 100 g kokosových chipsů
  • 2-3 PL javorového sirupu /nebo 3 PL rýžového sirupu
  • Špetka skořice

Postup přípravy:

  1. Na pánev nasypejte kokosové chipsy a za stálého míchání pražte na sucho do té doby, až začnou mít zlatavou barvu.
  2. Přilejte javorový nebo rýžový sirup a zamíchejte, ještě chvilku restujte a poté vypněte zdroj tepla.
  3. Nasypte tolik skořice, kolik máte rádi.
  4. Promíchávejte tak dlouho na teplé pánvi, až přestanou být chipsy vlhké a veškerý sirup se na ně nabalí.

Poznámka:

Můžete si je vyrobit i naslano, tak že přidáte sojovou omáčku tamari nebo shoyu a koření.

2 komentáře

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *