Mořský vlk v papilotě

Velmi chutná a také rychlá úprava ryby typu mořský vlk, pražma královská, pstruh nebo losos. Připravuji takto ryby, když má přijít návštěva. Je to rychlé, pečou se téměř sami bez výrazného hlídání a po vyhození papíru na pečení máte ihned uklizeno :-).

Krátké povídání a postup můžete také vidět v prosincovém vysílání pořadu Sama Doma. Zde je odkaz na 1. vstup a zde je odkaz na 2. vstup v pořadu Sama Doma.

Suroviny na 2 porce:

  • Mořská ryba typu mořský vlk nebo pražma královská
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 30 ml bílého vína
  • Snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu
  • Naťová petrželka
  • Citronová kůra z bio citronu
  • Plátky bio citronu
  • Olivový olej na rybu
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

  1. Rybu očistíme od šupin, vykucháme a odstraníme žábry.
  2. Připravíme si takové množství papíru na pečení, do kterého zabalíme celou rybu.
  3. Papír přepůlíme a na střed jedné poloviny vložíme na měsíčky pokrájenou cibuli, přepůlené dva stroužky česneku, posypeme pokrájenou naťovou petrželkou, strouhanou citronovou kůrou a posypeme tymiánem.
  4. Rybu osolíme, opepříme a do vykuchané břišní dutiny vložíme snítku rozmarýnu, tymián, plátky citronu, rozpůlené zbylé stroužky česneku a položíme ji na připravené lůžko z cibule.
  5. Rybu pokapeme olejem a opatrně zalijeme vínem.
  6. Stěny papíru dokonale přeložíme k sobě, několikrát strany pořádně přejedeme prstem a upevníme dřevěnými kolíčky.
  7. Takto připravenou rybu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na plechu zhruba 30 – 40 minut při 200 °C, záleží na velikosti připravované ryby.
  8. Během pečení by se měl papír nafouknout. V pevně uzavřeném papíru na pečení se vytváří pára, ve které se ryba „uvaří“ a dojde zároveň k prolnutí chutí všech bylin a ostatních surovin.

Podáváme s:

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.