Rubrika: Cukroví

Žitné perníčky

Žitná mouka pomalu mizí z našich jídel a já si myslím, že je to veliká škoda. Její působení v těle na energetické rovině je zcela odlišné, než u pšeničné mouky. Žito jako obilovina z celostního pohledu: vysušuje vlhkost, vodnatost těla pročišťuje stagnaci jater, zvyšuje tělesnou sílu a vytrvalost, pomáhá vytvářet svalstvo, pomáhá nervům,...

Košíčky s čokoládovým krémem

Vánoční recept na konci května... i to mi jde :-D. Po pravdě jsem šťastná, že mám chvilku, abych ho přidala na stránky :-). Minulý týden jsem během jednoho dne vařila 12 jídel a fotograf Marek Kučera je fotil do dalších vydání časopisu Jogy Dnes ...

Roláda s oříškovo-čokoládovou náplní

I tento recept lze zhlédnout v pořadu Sama doma ze dne 23.6.2020. (zde je první vstup, zde je druhý vstup v pořadu Sama doma). Polévka, která se v tom díle vysílala, byla favoritem naší roční Any. Tato roláda je favoritem starších dětí 🙂 Její chuť se dá různě proměňovat:...

Kokosové chipsy

Máme dům plný dětí a neustále slyším, jestli máme nějakou ňamku… ?. A protože se mi nechce pořád něco péct (peču 2-3 x týdně…), jsou tyto chipsy velmi dobrou variantou sladkého zobání. Jejich příprava je velmi rychlá a chuť je skvělá ??. Slaná varianta se neujala, protože stále máme...

Datlové cukroví

V naivní představě, že vydrží do Vánoc, jsme upekla toto cukroví raději rovnou ve 4 dávkách. Nemáme nic….. Je to vlastně jediné cukroví, u kterého se všichni mé tři děti shodují, že je naprosto skvělé. Je třeba ho nechat 2-3 dny uležet, aby upečené těsto nasálo vlhkosti z krému...