Marinovaný losos
Doma mi řekli, že je to nejlepší úprava lososa, kterou jsem připravila. Jsem si vědoma, že v marinádě je použita surovina, kterou zřejmě většina z Vás nebude mít doma standardně v potravinových zásobách. Jedná se o mirin. V makrobiotické kuchyni je to běžně používaná surovina, ale obávám se, že...
Cuketová polévka se špenátem a česnekem medvědím
Tato polévka osloví především ty z vás, kdo máte rádi špenát a česnek. Je to velmi rychlý á a chutný recept, ve kterém můžete hezky zpracovat namraženou cuketu z podzimní nadúrody. Já mám vždy alespoň dvě šuplata v mrazáku plné nakrájených cuket, které jsem na podzim už nezvládla zpracovat...
Krtkovy řezy
Zkusila jsem upéci nutričně příznivější řezy podle známého dortu. Řezy mají doma takový úspěch, že jsem je nestihla pořádně vyfotit ani po čtvrtém upečení, protože už byly téměř snědené:-D. V receptu jsem do těsta použila opět mou oblíbenou ječnou mouku, datlový sirup a trochu třtinového cukru. U náplně je...
Sladká chilli omáčka
Naše děti milují sladkou chilli omáčku, proto jsem se rozhodla připravit ji z kvalitních surovin. Máme raději jemnější verzi. Míru pálivosti omáčky reguluji poměrem množství chilli papriček a červené kapie. Připravuji s ní pečené vepřové maso s mrkví, lososa a nebo ji máme jako přílohu k mnohým jídlům. Její...
Kokosové chipsy
Máme dům plný dětí a neustále slyším, jestli máme nějakou ňamku… ?. A protože se mi nechce pořád něco péct (peču 2-3 x týdně…), jsou tyto chipsy velmi dobrou variantou sladkého zobání. Jejich příprava je velmi rychlá a chuť je skvělá ??. Slaná varianta se neujala, protože stále máme...