Kuřecí prsa s pohankou a zeleninou
V dřívejších dobách byla pohanka na jídelních stolech mnohem častěji než v současné době. A je to škoda. Nejen, že obsahuje rutin, který optimalizuje krevní oběh, zlepšuje elasticitů krevních kapilár, ale také podporuje vstřebávání ......
Hovězí nudličky s fazolovými lusky
U nás dome je tento recept jedna z nejoblíbenějších úprav hovězího masa....
Zimní stravování
V zimě je nejvíce aktivní energetická dráha ledvin a močového měchýře. Z celostního pohledu ledviny skladují naši životní energii a vládnou kostem a zubům. Z tohoto důvodu je zimní čas nejlepším obdobím pro výživu kostí, zubů, kloubů, šlach a vazů a pro budování kýžených rezerv. Vše je ještě umocněné........
Strouhaný koláč s tvarohem
Výhody tohoto koláče jsou, že je jednoduchý a rychlý. Nevýhodu má bohužel také a to, že je hned snědený. Podařilo se mi ho vyfotit až na potřetí. Vždy byla polovina fuč, než jsem vytáhla foťák...
Šípková marmeláda
Čas sběru šípků je tu. Co se týká sběru šípků, na čaj jsou lepší šípky, které dozrávají nyní, ty přemrzlé jsou lepší na marmeládu. Kdo ale nechce čekat, až šípky přemrznou, nabízím recept s postupem přípravy marmelády z pevných nepřemrzlých šípků. Marmeláda je skvělá, jen je s ní trochu...