Tag: bezlepkové

Tapiokový pudink

Toto je druhý recept z pořadu Sama doma vysílaného dne 26.5.2020. Tapiokový pudink se připravuje z tapiokových perel, což je druh škrobu z manioku. Je to recept převážně pro ty z Vás, kteří máte rádi různé druhy pudinků, ať se jedná o klasický, chia pudink nebo například z rýžového...

Marinovaný losos

Doma mi řekli, že je to nejlepší úprava lososa, kterou jsem připravila. Jsem si vědoma, že v marinádě je použita surovina, kterou zřejmě většina z Vás nebude mít doma standardně v potravinových zásobách. Jedná se o mirin. V makrobiotické kuchyni je to běžně používaná surovina, ale obávám se, že...

Cuketová polévka se špenátem a česnekem medvědím

Tato polévka osloví především ty z vás, kdo máte rádi špenát a česnek. Je to velmi rychlý á a chutný recept, ve kterém můžete hezky zpracovat namraženou cuketu z podzimní nadúrody. Já mám vždy alespoň dvě šuplata v mrazáku plné nakrájených cuket, které jsem na podzim už nezvládla zpracovat...

Pastinákový krém

Minulý týden jsemna zahrádce vyryla poslední pastinák. Všechny předcházející pastináky byly dost veliké, ale tento byl úplný obr. Velikost minimálně XXXL ??. Měl rovných 60 cm. Musela jsem si ho vyfotit, tak kdyby jste mi nevěřili, podívejte se do fotek po receptem ?. Dnes jsem z něj uvařila naprosto...

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...